Hungary

Biológiai gyógyszerek meghatározása

A CSL Behring biológiai gyógyszereit ritka és súlyos betegségek kezelésére alkalmazzák. A biológiai gyógyszerek emberi plazmából származnak, vagy ezek rekombináns megfelelőiből készülnek. A biológiai gyógyszerek terápiás felhasználása igen változatos. Különböző gyógyszerformákban alkalmazzák ezeket egyebek közt alvadási rendellenességek, immunhiányos állapotok és alfa-1 antitripszin hiány, egy örökletes emfizéma kezelésére. Alkalmazzák továbbá kritikus ellátást biztosító helyeken sokk, égések, szepszis kezelésére, illetve a sebgyógyulás elősegítésére.

A plazma a vérnek a vörösvérsejtek, leukociták (fehérvérsejtek), valamint vérlemezkék eltávolítása után megmaradó része. A plazma vízből, sókból, albuminból, antitestekből, enzimekből és egyéb fehérjékből áll. A plazmafehérjék felelnek a véralvadásért, a betegségek leküzdéséért és egyéb kulcsfontosságú tevékenységekért.

A CSL Behring a világ egyik legnagyobb és legkifinomultabb plazmagyűjtő hálózata, a CSL Plasma tulajdonosaként és működtetőjeként, illetve a kinyert plazmát előállító szervezetekkel szorosan együttműködve mélyen elkötelezett a biológiai gyógyszerek előállításához alkalmazott humán plazma minőségének ellenőrzése iránt. Egyes gyógyszereinkhez a plazma mellett rekombináns DNS-technológiát alkalmazunk. Ezzel a technológiával a fehérjék szintézise genetikailag módosított sejtvonalakban történik.

© 2018 CSL Behring