Hungary

A CSL Behring vállalatról

Biológiai gyógyszerek az életért
A CSL Behring globális vezető szerepet tölt be a plazmafehérjéket hasznosító biológiai gyógyszer iparág terén. Súlyos és ritka betegségek kezelésére szolgáló biológiai gyógyszerek kutatásával, fejlesztésével és gyártásával foglalkozunk. A betegek ezeket a gyógyszereket az életminőségük javítása és sok esetben az életet veszélyeztető betegségük esetében alkalmazzák.

Minden tevékenységünkben jól látható, milyen elkötelezetten dolgozunk a súlyos vagy ritka betegségekben szenvedő emberek életminőségének javításán. A hatékony készítmények előállítása és forgalmazása, illetve az innovatív biológiai gyógyszerek kutatása és fejlesztése során is az ügyfelek igényeinek kielégítése az elsődleges és legfőbb törekvésünk.

Mit nevezünk biológiai terápiának?
Biológiai terápiáink súlyos és ritka betegségek kezelésére szolgálnak. E betegségek közé tartoznak az alvadási (vérzéses) rendellenességek, például a hemofília és a von Willebrand-kór, valamint az immunhiányos állapotok. Biológiai gyógyszereket alkalmaznak továbbá a véralvadásgátlók hatásának gyors felfüggesztése és az újszülöttek Rh-összeférhetetlenség miatti hemolítikus betegségének megelőzése céljából.

A biológiai gyógyszerek sok tekintetben különböznek a hagyományos, kémiai eredetű gyógyszerektől. Ezek ugyanis kémiai vegyületek helyett emberi plazmából származnak, vagy ezek rekombináns megfelelőiből készülnek. Ezek a költséges alapanyagok a terápia végső árának jóval nagyobb részét teszik ki, mint a pirulákban és tablettákban alkalmazott vegyületek. A biológiai gyógyszerek továbbá az egy éven át tartó gyártási folyamat során szigorú biztonsági ellenőrzéseken és felülvizsgálatokon mennek keresztül, a plazma levételétől egészen a késztermék végső csomagolásáig.

Míg a plazmából készült gyógyszerek kisebb betegcsoportok kezelésére szolgálnak, a hagyományos gyógyszerkészítmények világszerte akár betegek millióinak kezelésére is alkalmazhatók. Ennek eredményeképp a plazmafehérje iparágban a méretgazdaságosság jóval kisebb mértékű, mint a hagyományos gyógyszeriparban. A plazma eredetű gyógymódok előállítási költségei jellemzően az eladási ár mintegy 70%-át teszik ki, míg ez az arány a kémiai eredetű gyógyszereknél csupán 19%.

Termékeinket a svájci Bernben, a németországi Marburgban és az Illinois állambeli Kankakee-ben működő létesítményekben állítjuk elő a nemzetközi biztonsági és minőségi szabványok követésével. A vállalat működteti a CSL Plasma divíziót is, amely az egyik legnagyobb plazmagyűjtő hálózat az Egyesült Államokban, Németországban és Magyarországon is. A CSL Behring 19 országban több mint 9000 embert alkalmaz.

Elhivatottak vagyunk a biztonság, a minőség és az ügyfelek kiszolgálása iránt. Kiterjedt kutatásaink, fejlesztéseink és széles körű támogató szolgáltatásaink tanúsítják tartós elkötelezettségünket azok iránt, akiknek szükségük van a termékeinkre.

© 2018 CSL Behring